PC samenstellen - Waar moet je op letten?

Door Roberto, 07-03-2014 12:00

Overige Componenten


Behuizing

De keuze voor een behuizing is altijd erg leuk. Uiteindelijk zit je daar het langst naar te kijken en het uitzicht moet natuurlijk wel aan jouw eisen voldoen. Als eerste moet je wel een behuizing kiezen die jouw formaat moederbord ondersteunt. Een ander belangrijk punt is te kijken wat de ondersteuning is van de maximale lengte van de videokaart en de maximale hoogte van de CPU-koeler. Je wilt geen behuizing kopen waarvan uiteindelijk blijkt dat je CPU-koeler niet past. De rest van de behuizing is volledig persoonlijk. Wel is het aan te raden om altijd een behuizing aan te schaffen die minstens over één ventilator beschikt.

Voeding

Alle componenten dienen wel van energie te worden voorzien. Daarom dien je altijd een voeding te plaatsen in de behuizing. Een grotere voeding is niet per definitie beter. Het gaat bij voeding vooral om de zuinigheid. Let er dus altijd op dat de voeding de 80 Plus-test heeft doorstaan. Voor een overzicht van welke voedingen de test hebben doorstaan, moet je hier klikken. 

Om te bepalen welke voeding je precies nodig hebt, moet je uitrekenen hoeveel watt je componenten gebruiken. Neem daar een ruime marge op en je zit wat dat betreft veilig. Op deze site vind je een handige rekenhulp. Wanneer dit echter niet duidelijk is, schroom dan niet om op het 4tech forum te vragen welke voeding het beste bij jouw eisen past.

Ook voor je overige vragen over deze special kan je altijd een reactie hieronder plaatsen. Wij proberen zo snel mogelijk te antwoorden en helpen je natuurlijk graag. 

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam