Review: Cooler Master HAF Stacker 935 - Een monsterkast

Door Perkouw, 10-04-2014 16:00

Unboxing


Als je geen fan bent van unboxings dan raden we je aan vooral heel snel door te klikken. Nog nooit hadden we zo’n grote kast op de redactie. Het gevolg is dat we bovendien een flink grotere hoeveelheid foto’s hebben dan dat we gewend zijn.

Een grote doos hadden we zeker verwacht, maar zo’n grote doos als je hierboven ziet? Nee, dat was even schrikken, al prikkelde het alleen maar onze nieuwsgierigheid. De doos zelf is weer van een mooie afbeelding voorzien zoals we inmiddels gewend zijn van Cooler Master. Verder valt er weinig spectaculairs aan te ontdekken.

Op de zijkant treffen we verder ook niets bijzonders aan. Al valt het absurde formaat ook hier natuurlijk weer op.

Aan de achterkant vinden we een kleine toelichting van de kast en de opties die er mogelijk zijn.

Op de rechterkant treffen we bovendien een volledige lijst met specificaties aan. Zoals je in de inleiding al kon zien is deze allesbehalve klein. Al valt het zo op het eerste gezicht wel mee wanneer we de doos bekijken.

Eenmaal geopend worden we verwelkomd door gehard schuim.

Uit de doos gehaald en wel ziet het geheel er nog steeds groot en indrukwekkend uit. Het beschermingsmateriaal is bij het uit de doos halen wat blijven hangen, met als gevolg een flinke scheur. Gelukkig mankeert er niets aan de kast.

Als je het geheel uitpakt, hou je een drietal grote blokken van schuim over.

In de doos is ook en handleiding en een kort boekje met hoe je de verschillende kasten kan ‘stacken’ te vinden. Dat had wat ons betreft gewoon in de handleiding gemogen.

Daar staat hij dan, de HAF 935. We zijn er op de redactie gewoon even stil van. Wat een grote kast, maar wat ziet het er ook gelikt uit!

De onderkant bestaat uit een 925 met hierop een I/O-gedeelte. Het is ook handig dat deze desgewenst verplaatst kan worden naar bijvoorbeeld de 915R die in ons geval boven op de 925 staat. Het I/O bestaat uit een powerknop, hoofdtelefoon- en microfoonaansluiting, 2x USB2.0 en 2x USB3.0. Een resetknop is niet aanwezig.

Het I/O-gedeelte is ook voorzien van degelijke kabels. Veelal zijn dat fragiele kabels die bij te ruwe omgang het leven laten. Bij de 935 zijn ze echter van degelijke kwaliteit. Het verplaatsen van het I/O-gedeelte naar bijvoorbeeld de 915R is dan ook zonder enig risico te doen.

De 915R ziet er wat dat betreft kaal uit. Bovenin is een enkel 5.25" slot aanwezig met daarboven de mogelijkheid om het I/O-gedeelte te plaatsen. Mocht je dus twee systemen willen bouwen dan zal je dat wel los moeten aanschaffen. Cooler Master zelf geeft aan dat er harde schijfkooien verkocht zullen worden via hun eigen webwinkel. Of de kooien ook verkocht gaan worden via de reguliere weshops is dus nog maar de vraag. 

De achterkant van de kast oogt in het eerste opzicht heel druk. We zoomen dan ook even in per kast.

De 925 heeft een enkele 140mm fan, verder zijn er een drietal openingen voor waterkoeling aanwezig en is er natuurlijk ruimte voor een voeding. Tot slot zien we 8 pci-sloten en een enkel verticaal slot.

De 915R heeft, naast plaats voor een PSU en het I/O van een moederbord, ook twee PCI-sloten. Deze zijn verticaal, maar het moederbord ligt dan ook horizontaal in de kast.

Na beide kasten ontdaan te hebben van hun zijpanelen, krijgen we dit beeld.

We beginnen met de 915R: we zien hier een enkele kooi met drie 3,5’’ trays. In de 915R kunnen er desgewenst meerdere kooien geplaatst worden.

Wanneer je de 915R volzet met harde schijfkooien, ziet dat er zo uit. Toch mooi plaats voor 9 drives van verschillende formaten.

Bij de 925 valt de hoeveelheid openingen op, allemaal voorzien van rubber waardoor je gemakkelijk al je kabels kan wegwerken.

Ook op de bodem zijn er een tweetal openingen gemaakt. Mocht je dus een kast onder de 925 plaatsen, dan kan je je kabels ook die kant uit sturen.

Hetzelfde zien we terug bij de 915R. Het is handig in het geval van een dikke waterkoeling setup. Zo kan je in de 915R maar liefst twee 360 radiatoren kwijt met een flinke hoeveelheid ventilatoren. Maar ook wanneer je de 915R vol wilt plaatsen met schijven is het handig, je kabels moeten immers ergens vandaan komen.

Ook aan de andere kant ziet het geheel er gelikt uit. We kunnen gewoonweg niet wachten om er een computer in te bouwen.

Om een indicatie te geven van de ruimte leggen we in de 915R een SD-kaartje. Zoals je ziet, meer dan genoeg speling om al je kabels weg te werken.

Dat geldt ook voor de 925. Al wordt de ruimte wat kleiner zodra je achter het moederbordtray zit. De ruimte is wel nog steeds meer dan voldoende om al je kabels weg te werken.

De 935 beschikt over een enkele exhaustventilator (in de 925) en een enkele intakeventilator (in de 915R). Cooler Master is wel zo vriendelijk geweest om hier een verloopje op te zetten naar molex. Al is het aan te raden om gewoon verlengkabels aan te schaffen.

Het zijpaneel van de 915R is van dik staal. Er is ook een stoffilter aanwezig en dat is erg handig wanneer je een radiator wilt inbouwen.

De 925 heeft aan een zijde natuurlijk een venster en de andere kant heeft een 'gewoon' zijpaneel. Ook deze twee zijn van dik staal.

Tijd om de behuizingen eens van elkaar te halen. De onderkant van de 915R kent aan de zijkant wat ribbeltjes. Deze zitten er niet zomaar, want deze zijn onderdeel van een 'rail' waarmee de behuizing boven op de 925 geschoven kan worden.

Aan de voorkant zit bovendien een klepje dat er voor zorgt dat de twee kasten een mooi visueel geheel vormen als je ze op elkaar zet.

Aan de bovenkant zit nog en rail verstopt. Door deze aan beide kanten los te majen, staan we ineens met een topcover in onze handen.

De topcover is voorzien van een honingraatstructuur en voelt zeer solide aan.

Nu we de 915R van de 925 gehaald hebben, ziet de 925 er natuurlijk wat vreemd uit. de bovenkant bestaat immers uit een gapend gat en twee rails.

We wilden de topcover van de 915R even vastmaken, maar toen viel ons een klein maar doordacht detail op: Cooler Master heeft een viertal gaatjes gemaakt in de vorm van pijlen zodat je weet welke kant je de kast -of in ons geval de topcover- moet schuiven om hem vast te laten klikken.

Na de top-cover geplaatst te hebben beschikken we over een vrij normale behuizing. Het ziet er alvast lang niet gek uit.

Tijd om de behuizing eens op zijn kant te gooien. De onderkant is voorzien van twee rails met hierop een tweetal uitsparingen die op hun beurt een rubberen voet huisvesten.

Het rubber is -zoals we gewend zijn- van goede kwaliteit en in voldoende mate aanwezig om de kast ook echt op zijn paats te laten staan.

Tot slot treffen we een stoffilter voor de voeding aan.

En als allerlaatste foto van onze unboxing hebben we de 925 helemaal uit elkaar gehaald. De voorkant is er eenvoudig uit te klikken en we zien hier een tweetal uitsparingen voor ventilatoren. Je kunt hier een tweetal 120mm fans kwijt, al is het ook mogelijk om een 240mm radiator te plaatsen. Hier zal je dan wel een adapter voor moeten aanschaffen en de harde schijfkooien weg moeten halen.

 

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam