Review: MSI GT80 Titan SLI - Vaarwel desktop, het was leuk je gekend te hebben

Door Carambola, 10-08-2015 12:00, bron: msi

MSI GT80 Titan SLI


In de jaren 80 was iedere laptop en computer voorzien van mechanische toetsen, maar dit zorgde er eveneens voor dat alles relatief dik was. De ontwikkeling van de scissorswitches en chiclet toetsen in laptops zorgde ervoor dat deze apparaten een stuk dunner konden worden. Nu, in 2015, zijn er meer dan genoeg extra dunne laptops te vinden, maar de grotere desktopvervangers zijn er echter nog steeds. Weliswaar zijn ook deze desktopvervangers voorzien van dunne toetsen.

Bij MSI had men echter een lumineus idee: waarom plaatsen we niet gewoon een mechanisch toetsenbord in een laptop? Al jaren zien we geen mechanische toetsen terug, maar moeten we het doen met de welbekende laptoptoetsen. De GT80 waar we vandaag naar kijken, brengt daar verandering in. Hoewel de GT80 dus technisch gezien niet de eerste laptop is met mechanische toetsen, is het wel de eerste laptop die voorzien is van mechanische toetsen van Cherry. De GT80 lijkt in eerste instantie een droom voor gamers: twee GTX 980M in SLI, vier SSD's in RAID-0, een mechanisch toetsenbord, een quadcore i7 en de nodige aansluitingen. De specificaties hinten er dan ook naar dat het een echte desktopvervanger is.

Om te kijken of het een echte desktopvervanger is, hebben wij hem uitgebreid in gebruik genomen en getracht zoveel mogelijk aspecten te belichten. Het is en blijft natuurlijk een gaminglaptop dus ook de gamebenchmarks mochten ook deze keer niet ontbreken. Laten we nu maar eens kijken hoe dit beest er uitziet nadat wij hem uit de doos hadden getoverd.

Specificaties MSI GT80 Titan SLI


Bron: MSI.com

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam