Wat zijn de valkuilen bij een voeding?

Door Perkouw, 07-12-2015 12:00

Conclusie - Waarom investeren in een goede voeding?


Velen denken bij het hart van een systeem aan de processor. We zouden liever zien dat dit de voeding zou zijn. Zonder voeding ben je natuurlijk nergens. Met een voeding wel, toch? Zo vanzelfsprekend is dat helaas niet. Er zijn genoeg naamloze voedingen in omloop die onstabiel zijn en niet tegen een stootje (lees blikseminslag) kunnen en hierdoor je pc aardig kunnen verpesten.

Als consument beschik je helaas niet over de juiste meetaparatuur om een voeding te testen, laat staan dat je een voorraad voedingen tot je beschikking hebt om te testen. Waar moet je dan op letten? In onze special hebben we ons gericht op een drietal basiselementen die naar onze mening erg belangrijk zijn: vermogen, 80-Plus certificering en reviews. Natuurlijk spelen er veel meer zaken mee zoals de ATX-specificatie waarbinnen je voeding moet presteren en je wil ook een zo laag mogelijke ripple en noise.

Belangrijk blijft het echter om niet te klein te mikken qua voeding, met andere woorden overdimensioneer. Kies een voeding die is voorzien van een 80-Plus certificering, maar doe vooral ook je vooronderzoek en zoek reviews en denk goed na over het scenario waarin je de voeding wil gebruiken. Doe je dit goed, dan ben je verzekerd van een voeding die jaren mee kan gaan en je ook gewoon bij je volgende setup kan hergebruiken.

Tot slot zijn we erg benieuwd naar wat jullie vonden van deze special. Nieuwsgierig geworden naar wat noise en ripple nu precies is? Of bijvoorbeeld de ATX specificatie? Laat het ons weten en dan gaan we hard ons best doen voor een vervolg op deze special.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam