Review: Razer Deathstalker Chroma - Chiclet met ledjes

Door Perkouw, 03-12-2015 13:00

Gebruikservaring - Razer Deathstalker Chroma


Het toetsenbord oogt door zijn polssteun aardig groot, al ligt dat er maar net aan hoe je het bekijkt. Het toetsenbord zelf is aardig dun gehouden, al is dit gelukkig weer niet te dun.

Bij het typen merken we dan bijvoorbeeld ook niet dat het toetsenbord als het ware meeveert. Het geheel typt dan ook erg fijn en als je eenmaal gewend bent, ook nog eens erg snel. Een extra pluspunt vinden we hierbij toch wel de polssteun. Of je nu kleine of grote handen hebt, zorgt dit voor extra comfort bij het typen.

We gaven het bij de unboxing al aan, maar de media-toetsen hadden we liever fysiek gezien. Je kunt deze nu, net als op een laptop, gebruiken door gebruik te maken van een FN-toets. Met dit formaat hadden hier wat ons betreft prima hardwarematige toetsen bij gekund. 

Het toetsenbord kan natuurlijk meer, want het is niet voor niets de Chroma versie. Tijd om de software nader te bekijken, waarvoor je de 'Synapse' applicatie nodig van Razer. Hiermee kan je het toetsenbord naar wens configureren en eventueel de lichtprofielen koppelen aan je andere Razer-producten.

We gaan de tabjes wat kort langs omdat je deze tegenwoordig al bij de meest goedkope toetsenborden vindt en ze nogal vanzelfsprekend zijn. In het eerste menu is het mogelijk profielen aan te maken evenals shortcuts die je dan door middel van de FN-toets en je voorgedefinieerde toets kan gebruiken.

In de volgende tab is het mogelijk de verlichting aan te plaatsen en het gewenste effect te selecteren. Het handige hierbij is dat je ook profielen van het internet kan halen.

Verder is de gaming-toets ietwat te configureren. Dat wil zeggen dat je niet alleen de Windows-toets kan blokkeren, maar ook ALT+F4 en ALT+TAB.


Tot slot hebben we nog een macro tab. Hier kan je al je macro's in opnemen, al kan dit ook on-the-fly en hoeft dit dus niet per se vanuit de software. De Chroma Apps tab toont games die gebruik maken van de verlichting van het toetsenbord. Momenteel is het aanbod hiervan nog wat beperkt.

De allerlaatste tab maakt het mogelijk inzage te krijgen in je toetsenbordgebruik. Welke toetsen raak je het meest aan, hoe snel typ je eigenlijk en ga zo maar door. Wij zijn wat terughoudend bij dergelijke tooltjes, want ze hebben nu eenmaal erg veel weg van een keylogger en meer dan een gimmick vinden we het niet.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam