Review: Corsair K65 RGB Rapidfire - met exclusieve Cherry MX Speed switches

Door Carambola, 02-06-2016 12:00, bron: corsair

Corsair K65 RGB Rapidfire


Na de RGB-hype rondom mechanische toetsenborden vroegen we ons af wat de volgende ontwikkeling zou zijn op het gebied van mechanische toetsenborden. Het antwoord bleek heel simpel te zijn: maak gewoon een nieuw type switch. Corsair maakt dan ook gretig gebruik van het feit dat Cherry een nieuw 'MX Speed' model op de markt heeft gebracht, dat voor 6 maanden exclusief in Corsair toetsenborden gebruikt gaat worden.

De Corsair K65 RGB Rapidfire is dus voorzien van de nieuwe Cherry MX Speed switch die gericht wordt naar de echte gamer. De switch in kwestie heeft zijn actuatiepunt hoger liggen (1,2 in plaats van 2mm), waardoor de aanslag al eerder wordt geregistreerd tijdens het indrukken. Daarnaast is de totale afstand tot het indrukken tot de bodem ook verkort van 4mm naar 3,2mm. Die combinatie zorgt ervoor dat deze switch 40% sneller zou moeten zijn dan andere switches en dan ook een verschil zou moeten opleveren voor de serieuze gamer. Daarnaast is de K65 ook nog eens een TKL-model, waarbij het numpad gedeelte is weggelaten om zo een kleiner toetsenbord te kunnen maken.


Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam