Review: Cooler Master MasterKeys Pro L - RGB-kleurenpalet

Door Roberto, 11-07-2016 12:00

Conclusie - Cooler Master MasterKeys Pro L


Cooler Master heeft met de MasterKeys Pro-serie een nieuwe stap gezet op het gebied van mechanische toetsenborden. De QuickFire XTi bood al de verlichtingskleuren rood en blauw, maar de MasterKeys Pro voegt daar de groene kleur aan toe. Hiermee krijg je nu het volledige RGB-kleurenspectrum. Deze verlichting is zeer goed te noemen en je hebt voldoende mogelijkheden om je toetsenbord helemaal te personaliseren. Cooler Master levert standaard ook voldoende verlichtingseffecten mee, waarmee je de aandacht op jouw toetsenbord gevestigd krijgt. De kleuren komen in de praktijk ook goed tot zijn recht. De helderheid van de verlichting is zeer goed te noemen en hiermee behoort de MasterKeys Pro tot het topsegment. Een klein kritiekpuntje op de verlichting is wel dat er op het toetsenbord geen eenvoudige manier is om de verlichtingsniveaus aan te passen.

Bij haar vorige toetsenborden van Cooler Master waren wij altijd te spreken over het design en de bouwkwaliteit. Dit is bij de MasterKeys Pro L zeker niet anders. Het toetsenbord voelt als geheel zeer stevig en robuust aan. De kwaliteit van de Cherry MX-switches kunnen wij ook zeker waarderen en dit komt de bouwkwaliteit van het toetsenbord alleen maar ten goede. Op het toetsenbord zijn daarnaast amper lege ruimtes te vinden en hierdoor voelt de MasterKeys Pro L zeer compact aan. In de praktijk presteert het toetsenbord ook goed bij de verschillende games die wij gespeeld hebben. Wellicht zullen sommige gebruikers de macro-toetsen missen, maar op die doelgroep is dit toetsenbord niet gericht. De door ons geteste exemplaar van de MasterKeys Pro L is uitgevoerd met Cherry MX Brown-switches, maar de MasterKeys Pro L is ook leverbaar met Cherry MX Blue- en Red-switches. Welke switches het best zijn, is een persoonlijke smaak en ligt aan het gebruik van het toetsenbord.

De MasterKeys Pro L heeft een zeer goed gevoel bij ons achtergelaten, maar toch zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Ten eerste levert Cooler Master geen polssteun mee bij het toetsenbord. Het was handiger geweest wanneer Cooler Master een dergelijke optie wel had meegeleverd of dat je deze optioneel er bij kan bestellen. Bij de nieuwe designrichting die Cooler Master ingaat, staat aanpasbaarheid centraal. Wij hadden dan ook verwacht dat deze lijn zich zou doortrekken bij toetsenborden. Een andere zaak om rekening mee te houden is dat het toetsenbord geen extra USB-poort heeft voor USB-passthrough.

De adviesprijs van de MasterKeys Pro L bedraagt 169 euro en hiermee behoort het toetsenbord tot de duurste in zijn segment. Voor het geld is de MasterKeys Pro L een zeer goed toetsenbord, maar concurrenten, zoals de Corsair Strafe RGB en Razer BlackWidow X Chroma zijn zeer goede toetsenborden met dezelfde functionaliteiten en uitgebreidere software. Deze toetsenborden kosten iets minder, maar doen niet onder voor de MasterKeys Pro L. Daarnaast moet je jezelf afvragen of je werkelijk de RGB-verlichting gaat gebruiken of dat je voldoende hebt aan de rode en blauwe kleur. Ja kan dan namelijk de QuickFire XTi kopen die dertig euro minder kost, maar qua design en bouwkwaliteit exact hetzelfde is als de MasterKeys Pro L. Ondanks alles is de MasterKeys Pro L een zeer goed toetsenbord en wij belonen het hierom met een Silver Award. 

Beoordeling

Positief

  • + RGB-verlichting
  • + Mechanische switches
  • + Goede verlichtingssoftware
  • + Bouwkwaliteit
4 sterren

Negatief

  • - Geen polssteun meegeleverd
  • - Prijs is relatief hoog

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam