Review: MSI Nightblade MI2 - Nightblade refresh

Door Carambola, 14-07-2016 12:00, bron: https://www.msi.com/Desktop/Nightblade-MI2.html#hero-specification

Unboxing - MSI Nightblade MI2


In veel opzichten is de buitenkant van de Nightblade MI2 hetzelfde dan die van zijn voorganger. Aan de voorkant hebben we wel een verandering: de twee horizontale zilveren strepen zijn voorzien van RGB-verlichting wanneer de pc aanstaat. Aan de achterkant zien we een drietal DisplayPort aansluitingen, één keer HDMI en één keer DVI. De andere connectiviteit bestaat uit twee keer USB 2.0 twee keer 3.0 en twee keer 3.1. De lanpoort wordt aangestuurd door een Intel chip in dit geval. Voor wie een uitgebreide speakerset heeft, zijn er een viertal jacks aanwezig en een optische uitgang.

 

 

De Nightblade MI2 heeft in plaats van losse zijpanelen juist één losse overkapping die met twee schroeven is te verwijderen. Door deze te verwijderen heb je meteen toegang tot de achterzijde van het moederbord, de videokaart en de schijven. De schijven zitten in sledes waarin ze gemonteerd kunnen worden zodat deze sledes vervolgens er in geklikt kunnen worden. Je hoeft dus niet zelf de sata- en stroomkabels in te pluggen. Bovenin kan ook nog een 2,5" schijf geplaatst worden, zoals bijvoorbeeld een SSD. In dit geval is er een 1TB harde schijf geplaatst van Western Digital voor massaopslag.

Aan de achterkant zien we dat er een SSD is geplaatst die het m.2 formaat heeft. Het is in dit geval geen M.2 SSD die gebruikmaakt van het NVME-protocol, maar van het SATA-protocol. Het is dus geen extreem snelle SSD, maar hij voelt wel altijd veel sneller aan dan een traditionele harde schijf. Er is ook nog een slot aanwezig om één extra SODIMM- geheugenreep te plaatsen.

Als we de Nightblade omdraaien, kijken we tegen de grafische kaart aan en in dit geval is het een GTX 960 uit de stal van MSI. Daaronder zien we de custom voeding van FSP. Er zitten een aantal connectoren aan die afwijken van de standaard ATX specificatie, dus zomaar de voeding vervangen zit er niet in. De voeding heeft een maximum van 350 Watt, dus er is nog wel wat speelruimte voor een krachtigere videokaart die wat meer verbruikt, vooral gezien de trend dat videokaarten steeds minder gaan verbruiken.

Met de videokaart verwijderd hebben we zicht op de koeling voor de processor. De koeler is een soort van uitgebreide uitvoering van een koeler die we doorgaans zien in laptops. Hoewel het geen grote koeler is, is hij toch bijzonder effectief. Een ander voordeel van de koeler is dat hij de warme lucht weghaalt rondom het moederbord, zodat deze onderdelen langer meegaan.

Op het moederbord zien we een mSATA wifi-kaartje van Intel en één geheugenreepje van 8GB.

 

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam