Review: MSI Nightblade MI2 - Nightblade refresh

Door Carambola, 14-07-2016 12:00, bron: https://www.msi.com/Desktop/Nightblade-MI2.html#hero-specification

Conclusie - MSI Nightblade MI2


De Nightblade MI2 is op het gebied van de behuizing eigenlijk bijna niets veranderd ten opzichte van de vorige uitvoering die wij hier hebben bekeken. Dat neemt echter niet weg dat de Nightblade nog steeds een systeem is waarbij MSI heel goed intern heeft nagedacht over de behuizing en de plaatsing van de componenten. Door gebruik te maken van een platte voeding, custom moederbordje en speciale luchtkoeler met radiale fan, heeft MSI een relatief stil, compact en krachtig systeem weten te produceren dat binnen 10 liter past.

Het leuke aan de huidige layout van de componenten is dat je (zelfs als leek) vrij makkelijk een upgrade kan uitvoeren aan je Nightblade. Extra geheugen, meer harde schijven, een m.2 SSD of een andere videokaart zijn allemaal bijna binnen handbereik en doorgaans hoeven er niet meer 2 tot 5 schroeven verwijderd te worden. Het vervangen van de processor wordt wat lastiger, maar met de aanwezige i7 hoeft dat wat ons betreft de komende tijd nog lang niet. 

Waar we vooral de veranderingen in zien zijn twee punten. Het eerste is de aanwezige hardware: het moederbord en de processor hebben een upgrade gehad naar het Skylake platform. Het systeem in zijn geheel is dus zuiniger nu, heeft meer connectiviteit aan de achterzijde en ook M.2 SSD's zijn van de partij. De andere verandering is dat de behuizing nu is voorzien van RGB-verlichting. In het geval van de Nightblade heeft MSI het heel subtiel gehouden door alleen de twee ventilatiestroken aan de voorkant te voorzien van RGB. In het donker ziet het er in ieder geval best leuk uit, maar als je het niks vindt, kan je het ook uitzetten.

De retailprijs van 1350 euro die we zien is fors, maar wie vergelijkbare (ITX!) componenten bij elkaar sprokkelt, komt ook al snel op een prijs uit van 1150 euro (incl Win 10). Het bouwen van een mini-ITX systeem, zorgen dat alles gaat passen en ook nog eens ervoor zorgen dat het geheel redelijk koel blijft, is best een uitdaging. Dat daar meer voor wordt gevraagd, vinden we dan ook begrijpelijk en in dit geval vinden we de meerprijs niet buiten proportie.

Er is wel één groot nadeel voor wie de Nightblade MI2 nu op dit moment wil kopen: er komt namelijk binnenkort een zondvloed aan nieuwe videokaarten op de markt in de vorm van RX 480's en GTX 1060's. Beide kaarten zijn vanwege hun lage stroomverbruik uitstekende kandidaten om geplaatst te worden in een Nightblade en zijn beide ook beduidend sneller. De kans is groot dat deze kaarten zich een weg banen naar de Nightblade MI2, maar tot die tijd zitten er GTX 960's en GTX 970's in de beter uitgeruste configuraties van de Nightblade MI2.

Niet dat het het einde van de wereld is, maar bij sommige mensen zijn soms nogal gevoelig voor 'buyers remorse'. Verder doet dit echter niets af aan het feit dat je met de Nightblade MI2 in deze configuratie een uitstekend klein 1080p gamesysteem hebt met genoeg opties om uit te breiden in de toekomst. Van ons krijgt hij dan ook een Silver Award met zich mee.

Beoordeling

Positief

  • + Stil in idle
  • + Upgrades goed uitvoerbaar
  • + Veel ruimte voor opslag
  • + Ruimte voor 2x 3.5"schijf
  • + Gameprestaties
  • + Klein
  • + Voldoende aansluitingen
4 sterren

Negatief

  • - Zelfbouw en wat meer ruimte bespaart aanzienlijk
  • - GTX 960 is minder interessant met aankomende GPU-launches

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam