Review: Corsair K95 RGB Platinum - RGB prul of praal?

Door Perkouw, 09-03-2017 12:00

Conclusie - Corsair K95 RGB Platinum


Corsair zet net als veel bedrijven in op RGB. Eind 2014 had Corsair het topmodel toetstenbord, de K95, voorzien van een ware kermis met haar RGB-verlichting. Het toetsenbord heeft nu een update gehad en is als Platinum versie te krijgen met Brown dan wel Speed switches. We waren even bang dat het een kleine update zou zijn, maar Corsair heeft alles behalve stilgezeten en het toetsenbord een stuk volwassener gemaakt.

Van een extra USB-poort voor throughput tot de led rand bovenaan het toetsenbord er zijn vele veranderingen doorgevoerd die het toetsenbord een stuk fijner in gebruik maken, maar deze ook een deftiger uiterlijk meegeven. Zo zijn we erg te spreken over de polssteun die nu een stuk breder is en bovendien twee kanten kent. Houd je meer van een stugge of juist zachte laag voor je handpalm? Ook leuk zijn de extra bijgeleverde toetsen waarmee je net wat meer grip hebt dan de standaard toetsen. Voor fervent gamers een fijne bijkomstigheid dat deze meegeleverd worden.

Ook op het gebied van software heeft Corsair diverse veranderingen doorgebracht. Zo is de applicatie een stuk eenvoudiger in gebruik en is het maken van een lichtplan ook een stuk makkelijker. Heb je hierbijvoorbeeld geen zin in dan kan je met welgeteld twee klikken binnen de applicatie een profiel downloaden van gebruikers. Erg leuk, maar vooral heel erg handig. Voor de wat deftigere profielen kan je dit aardig wat tijd besparen.

Nieuw is helaas niet de prijs. Deze is wederom rond de € 200,- gezet. Dat maakt het toetsenbord niet goedkoop, wanneer we echter kijken naar de concurrentie maar ook de voorgaande versie dan ligt dit aardig op niveau. En eerlijk is eerlijk je krijgt een toetsenbord dat kwalitatief goed in elkaar zit en er erg sjiek uiziet. Dat het toetsenbord meer dan een paar jaar meegaat staat wat ons betreft dan ook buiten kijf. We geven de K95 Platinum ditmaal dan ook vijf sterren, well done Corsair.

Beoordeling

Positief

  • + Bouwkwaliteit
  • + G-toetsen
  • + USB-passthrough
  • + Verschillend materiaal polssteun
  • + Extra keycaps voor meer grip
5 sterren

Negatief

  • - Prijs
  • - Software kan wat buggy doen

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam