Review: AMD is terug - Ryzen!

Door Heath, 16-03-2017 12:00

Conclusie - AMD Ryzen 7


Laten we gelijk met de deur in huis vallen. AMD heeft met Ryzen een geweldige lijn van CPU's neergezet. Ons vertrouwen in AMD is volledig hersteld en het bedrijf heeft met de Ryzen 7 1800X/1700X/1700 processoren prestaties weten neer te zetten die de Intel i7-6900K weten te evenaren.

In het geval van de 1800X is dat zelfs voor de helft van de prijs. Het enige nadeel van de chip die we ons op dit moment kunnen voorstellen, is het onjuist rapporteren van de temperatuur in de kern. AMD werkt aan een fix, waardoor de 1700X en 1800X niet meer onjuist 20 graden hoger rapporteren dan dat de chip daadwerklijk is, maar er is nog geen helderheid over wanneer dit is opgelost. 

AMD Ryzen Logo

Wanneer de oplossing door AMD wordt uitgerold, is de Ryzen 7 serie wat ons betreft dé keuze voor een high-end computer in 2017. AMD heeft de bal bij Intel neergelegd, die eerder al de prijzen van haar processoren omlaag bracht in een poging de Ryzen launch op te vangen.

Hierbij is één ding zeker: hoe het spel tussen AMD en Intel ook uitdraait, er is weer ontwikkeling in de CPU-wereld. Hoe dit ook geïnterpreteerd wordt, het is hoe dan ook goed voor de eindgebruiker. Concluderend: de Ryzen 7 serie krijgt van ons de hoogst mogelijke waardering. 

Beoordeling

Positief

  • + Prijs/prestatieverhouding
  • + TDP
5 sterren

Negatief

  • - Temperatuur bug tijdens release

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam