Review: Dragon War Dragon Shock Mobile - betaalbare Bluetooth controller

Door Heath, 04-05-2017 12:00

Gebruikerservaring - Dragon Shock Mobile


Allereerst willen we Dragon War bedanken voor het feit dat er is gekozen voor een standaard USB kabel, op deze manier hoeven er geen belachelijke bedragen neer te worden gelegd voor een vervangende kabel indien de meegeleverde het begeeft. Dit laatste is iets dat we ten zeerste betwijfelen, want de meegeleverde kabel voelt degelijk en stevig. Ook zijn het kleine details waar wij erg blij van worden zoals de keuze om zowel de USB poort als de reset poort bereikbaar te houden, ook wanneer de telefoonhouder op de controller is vastgezet. 

Op de bovenzijde zijn de twee genoemde knoppen per kant terug te vinden. De triggers maken jammergenoeg gebruik van een wat minderwaardige kwaliteit veren intern en na enkele dagen gebruik begon de weerstand/stevigheid van de triggers al af te nemen. De schouderknoppen daarentegen zijn perfect gebleven. 

Wanneer we naar de voorkant kijken worden we aangestaard door de twee aanwezige analoge sticks en de rest van de face-buttons. De knoppen voelen allemaal goed aan met een genoegdoenende "klik" en zijn blind te vinden, al moeten we zeggen dat de grip op de analoge sticks niet altijd even geweldig is. Over de noodzaak van dit laatste zijn we nog niet uit, de knoppen zijn vrijwel altijd in het zich gezien het scherm zich er slechts enkele centimeters boven bevindt. We vragen ons alleen wel af of het niet mogelijk was om de Select en Start knop óf iets verder naar buiten te verplaatsen óf verder naar binnen. Deze knoppen vallen op een haardikte niet weg onder het frame van de telefoonhouder. Bij het indrukken van deze knopppen voel je het frame dus ook altijd. 

Tijdens ons gebruik van de controller hebben we games zoals GTA VC, Minecraft PE en Aurora Quarantaine gespeeld. Het is echt onvoorstelbaar hoeveel toegevoegde waarde een fysieke controller biedt in spellen als GTA VC, de ervaring is zelfs beter te noemen dan toen de game nog nieuw op de PS2 was. De controller blijft lekker in de hand liggen in meerdere houdingen. Wij hebben de controller aan tafel gebruikt, liggend op de bank en in het openbaar vervoer. Een mobiele telefoon blijft natuurlijk een mobiel platform en on-the-go testen mag daarbij niet ontbreken. Op de vreemde blik na die je af en toe krijgt, is de ervaring als zeer plezierig te bestempelen. 

Verrassende toegevoegde waarde van de controller is zijn compatibiliteit met betrekking tot besturingssystemen: de controller is zowel te gebruiken op iOS als op Android. Als klap op de vuurpijl is de controller ook nog eens te koppelen aan de computer. Het gaat in het geval van de Dragon Shock Mobile controller om een zeer compleet pakket en met één aankoop kun je niet alleen je telefoon of tablet omtoveren tot een mobiel gamestation, maar ook je computer. Let er alleen wel op dat het bij een tablet niet mogelijk is om gebruik te maken van de houder, de controller kan wel pairen met het apparaat maar moet dan bijvoorbeeld op een tafel of bureau worden gelegd. 

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam