Intels Active Management Technology onveilig

Door Heath, 10-05-2017 17:22, bron: https://arstechnica.com/security/2017/05/the-hijacking-flaw-that-lurked-in-intel-chips-is-worse-than-anyone-thought/

Intels Active Management Technology is uiterst onveilig gebleken, de firmware staat toe een breed scala aan rechten te kunnen bemachtigen op een remote systeem. Het gaat om een stuk firmware dat bedoeld is om bedrijven een meer granulaire controle te geven over computers op afstand, maar door een slechte implementatie werkt de technologie niet als bedoeld. AMT stelt een beheerder in de gelegenheid om op afstand de bootcode aan te passen, toegang te krijgen tot de monitor/muis/toetsenbord en zelfs zaken als de computer aan en uit zetten. Kort gezegd is AMT bedoeld om een beheerder volledige administrator rechten te geven, maar dan van afstand. AMT is beschikbaar voor veel processoren met vPro techniek. Wij, en Intel, raden aan om deze tool te runnen en controleren of jouw systeem kwetsbaar is. Er wordt aan een oplossing gewerkt, maar op moment van schrijven nog niet beschikbaar.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam