HTC lanceert knijpbare U 11-smartphone

Door Roberto, 16-05-2017 16:28, bron: https://www.htc.com/nl/

HTC heeft vandaag haar nieuwste topmodel op de smartphonemarkt aangekondigd. De HTC U 11 moet de concurrentie aangaan met andere highend Android-smartphones, zoals de Google Pixel en Samsung Galaxy S8. De grootste noviteit van de U 11 is dat de smartphone in te knijpen is. Door het inknijpen van de smartphone kan je een actie starten of stoppen, zoals het aanzetten van de camera.

De U 11 heeft een 5,5 inch scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Zowel de voor- als achterzijde van de smartphone is voorzien van Gorilla Glass 5 en tevens is de U 11 IP67-gecertificeerd. Achterop de U 11 vinden we een 12 megapixel camera met een diafragma van F/1.7. HTC is zeer trots op de score van 90 punten bij de DxOMark Mobile-benchmark. Hierdoor heeft HTC de camera van de Google Pixel verslagen. De front-camera heeft een resolutie van 16 megapixel. HTC laat de U 11 draaien op Android 7.1 met haar eigen Sense-schil daaroverheen.

Onderhuids vinden we een Qualcomm Snapdragon 835-chipset met 4GB werkgeheugen. Qua opslagcapaciteit beschik je over 64GB, maart dit is uit te breiden tot 2TB met een microSD-kaart. Zoals verwacht beschikt de U 11 over BoomSound-speakers, maar wel ontbreekt de 3,5mm-aansluiting. HTC levert wel een adapter mee die je kunt gebruiken voor de USB-C-aansluiting om je headphones toch aan te sluiten. Vanaf begin juni moet de HTC U 11 te koop zijn voor een adviesprijs van 749 euro. Je kan kiezen uit de kleuren Amazing Silver, Sapphire Blue, Ice White en Brilliant Black. 

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam