Review: Thermaltake Versa C22 RGB - Leuke middenklasser

Door Perkouw, 23-05-2017 12:00

Unboxing - Thermaltake Versa C22 RGBCorsair of Thermaltake? Thermaltake heeft de Versa C22 RGB in eenzelfde stijl verpakt als Corsair. Wie er eerder mee begonnen is weten we niet, maar laten we het erop houden dat het er goed en zonder poespas uitziet. De behuizing zelf is voorzien van een plastic hoes en zit klem tussen twee stukken hard piepschuim.


Eenmaal uit de verpakking, of beter gezegd de doos, zie je nog maar erg weinig van de behuizing. Thermaltake heeft geen risico willen lopen dat er krassen en/of vlekken op de behuizing kwamen, en alles dat hier vatbaar voor is in het plastic gewikkeld. Het is wat meer uitpakwerk, maar dat kunnen we wel waarderen.


Thermaltake gaat zelfs zo ver dat het de I/O poorten aan de bovenzijde van de behuizing heeft voorzien van rubberen plugjes zodat hier geen stof in kan komen. Gebruik je nu bijvoorbeeld nooit de audio aansluitingen dan zou je deze er prima in kunnen laten zitten. De knoppen zien er verder erg degelijk uit en voelen ook solide bij het indrukken. Er volgt dan ook een fijne 'klik'.

Zodra je het zijpaneel loshaalt valt je eigenlijk pas op dat je te maken hebt met een Windowed-case. Het geheel is van plexiglas vervaardigd, maar heeft een blindering mee gekregen die dusdanig hoog ligt dat je er niet eenvoudig doorheen kijkt. Met wat leds, zoals op je videokaart, is hier wel verandering in te brengen. Zelf heeft de behuizing hier geen leds.


De binnenkant oogt erg strak. Dat is met name te wijten aan het aparte compartiment dat Thermaltake heeft gemaakt voor de voeding. De behuizing heeft verder een enkele fan meegeleverd gekregen. Je hebt echter opties genoeg om meerdere fans te plaatsen of om waterkoeling in de behuizing de plaatsen. Zo is er plek voor een radiator aan zowel de boven- als voorzijde van de behuizing.

Bovenstaande foto geeft goed weer dat Thermaltake een open 'gat' heeft gehouden waaruit de kabels komen van het I/O aan de bovenkant. Het oogt wellicht wat rommelig, maar het is eigenlijk erg handig. Kabels krijgen zo voldoende ruimte en zijn zelfs wat terug trekken waardoor je ze bovenin al ietwat kan wegwerken.

Wanneer we de Versa C22 RGB omdraaien zien we hier een SSD-mount en een tweetal drive cages waar je zowel 3.5'' als 2.5'' disks in kwijt kunt. Verder is er meer dan voldoende ruimte gelaten voor een standaard ATX voeding.


Eenmaal omgekanteld hebben we voor het eerst het gevoel van 'oké, dit is wat budget'. We vinden hier een tweetal filters terug om het stof tegen te gaan. Het woord filters klinkt alleen wat deftiger dan het in werkelijkheid is. Zo zijn het gewoon wat simpele gaasjes die precies op maat zijn gemaakt. Gelukkig zit je daar niet de gehele tijd tegen aan te kijken en is het gewoon functioneel.

De grote poten waar het geheel op rust zien er op hun beurt weer goed uit als de behuizing staat. De onderkant van de poten zij voorzien van lange stroken met rubber wat er voor moet zorgen dat het geheel ten alle tijde op zijn plek blijft staan.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam