Europa sluit akkoord voor gratis wifi

Door Perkouw, 31-05-2017 09:31, bron: europa

Het Europees Parlement, de Europese Raad en de Europese Commissie hebben een akkoord gesloten over het aanbieden van gratis WiFi. Met het intiatief, WiFi4EU genaamd, wil men binnen Europa op openbare plekken gratis WiFi gaan verzorgen. In totaal zal er 120 miljoen euro vrijkomen aan subsidie die gebruikt kan worden voor het realiseren van dit project. In totaal zouden zes- tot achtduizend gemeenten hotspots moeten krijgen op plekken als bijvoorbeeld openbare pleinen, parken maar ook ziekenhuizen.

Het aanleggen van WiFi op deze punten wordt de verantwoordelijkheid van de lokale autoriteiten. Deze kunnen aanspraak maken op het subsidiepotje waarna er overgegaan kan worden tot realisatie. De intiatiefnemers zijn echter wel voornemens om rond 2020 elk dorp en iedere stad van gratis WiFi te voorzien op belangrijke openbare plekken.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam