Apple introduceert slimme speaker

Door Perkouw, 06-06-2017 13:22, bron: https://www.apple.com/homepod/

Na Amazon en Google geeft Apple ook aan met een slimme speaker op de markt te komen. De slimme speaker krijgt de naam HomePod mee en werkt met Siri, de slimme assistent van Apple. 

De HomePod wordt van eenzelfde chip voorzien als de iPhone 6. Zo wordt deze uitgerust met een A8-chip wat het mogelijk moet maken om te berekenen hoe muziek in een bepaalde ruimte klinkt. Op basis van deze informatie zou de HomePod in staat moeten zijn om de weergave van audio zo aan te passen dat deze optimaal klinkt. Hiervoor zou Apple gebruik maken van beamforming om zo, plat gezegd, de audio een bepaalde richting in te sturen.

Wanneer de HomePod precies uitkomt heeft Apple niet bekend gemaakt. Wel wil het kwijt dat het de HomePod ergens dit jaar op de markt moet verschijnnen in haar eigen thuisland, de VS. De speaker zou 349 dollar moeten kosten bij introductie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam