Diverse Amerikaanse staten getroffen door Russische hackers bij verkiezingen

Door Perkouw, 14-06-2017 10:10, bron: https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-06-13/russian-breach-of-39-states-threatens-future-u-s-elections?cmpid=socialflow-twitter-business&utm_content=business&utm_campaign=socialflow-organic&utm_source=twitter&utm_medium=social

Anonieme bronnen weten tegenover Bloomberg te melden dat maar liefst 39 van de in totaal 50 Amerikaanse staten ten prooi waren gevallen aan Russische hackers. Vooralsnog lijkt het onderzoekers niet dat Rusland daadwerkelijk gegevens heeft gemanipuleerd. Waarom dit niet is gebeurd, blijft hen een raadsel. Of de hackers waren niet ver genoeg doorgedrongen in de systemen of eerdere waarschuwingen van de VS aan Rusland hebben hun vruchten afgeworpen.

De laatste dagen zijn de verkiezingen en de mogelijke Russische invloed veel in het nieuws. Zo verklaarde oud FBI-directeur James Comey dat er geen twijfel over mogelijk is dat er sprake is geweest van Russische inmenging bij de verkiezingen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam