Waymo stopt met ontwikkeling van de Firefly

Door Perkouw, 14-06-2017 12:01, bron: https://medium.com/waymo/from-post-it-note-to-prototype-the-journey-of-our-firefly-30569ac8fd5e

Waymo, een dochteronderneming van Google, heeft aangegeven te stoppen met de ontwikkeling van de Firefly, een zelfrijdende auto van het concern en kon getypeerd worden als 'mini-auto'. De auto had een maximum snelheid van 40 kilometer per uur en was mede daarom niet meer geschikt om verder te ontwikkelen, aldus Waymo.

Stoppen met het werken aan autonome auto's doet het bedrijf niet. Het maakt nu gebruik van de Chrysler Pacifica en voorziet deze van zelfrijdende technologie. Of Waymo weer een eigen auto gaat ontwikkelen in de toekomst is niet duidelijk. Eerder leek het al dat Waymo diens focus meer aan het verleggen was naar een samenwerking met autofabrikanten dan dat het eigen auto's wou gaan ontwikkelen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam