Facebook test 'beveiligen' profielfoto

Door Perkouw, 23-06-2017 16:53, bron: https://newsroom.fb.com/news/2017/06/giving-people-more-control-over-their-facebook-profile-picture/

Facebook is in India een test gestart waarbij gebruikers meer controle over hun profielfoto krijgen. Zo kunnen gebruikers een zogenaamde 'beschermfunctie' inschakelen waarna het niet meer mogelijk is voor anderen om zomaar de foto te taggen of te downloaden. Overigens is het nog wel mogelijk voor vrienden om de foto te taggen. Android gebruikers krijgen bovendien niet meer de mogelijkheid om screenshots te maken van de foto's.

De functie wordt in India getest omdat vrouwen hier minder gebruik maken van profielfoto's en het delen hiervan, omdat ze bang zijn dat derden hiermee aan de haal gaan. Of en wanneer de functionaliteit naar de rest van de gebruikers komt is niet bekend gemaakt door Facebook.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam