Onderzoekers slagen erin zelfrijdende auto te verblinden

Door Perkouw, 28-06-2017 12:26, bron: eprint

Onderzoekers hebben een manier gevonden om de Lidar sensor te verstoren bij zelfrijdende auto's. Lidar is in feite een radar die gebruik maakt van laserlicht om zijn omgeving in kaart te brengen. Door op de Lidar sensor vergelijkbaar licht af te vuren is het mogelijk om als het ware 'onzichtbaar' te zijn voor de auto. Al is het tegenovergestelde ook mogelijk waardoor de Lidar sensor denkt een object waar te nemen.

Beide scenario's zijn gevaarlijk. Zo is het immers mogelijk om de zelfrijdende auto om de tuin te leiden met alle mogelijke gevolgen van dien. De onderzoekers roepen automakers dan ook op goed na te denken over de veiligheid van zelfrijdende auto's. De onderzoekers zelf stellen onder andere voor gebruik te maken van meerdere Lidar sensoren die onderling samenwerken, maar ook alert te zijn wanneer een sensor volledig verzadigd wordt met licht.

Afbeeldingsresultaat voor lidar car

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam