Review: MSI GPU toppers - GTX 10XX serie

Door Heath, 06-07-2017 12:00

Testsysteem - GTX 1080ti, GTX 1070 en GTX 1060


Om de prestatie tijdens gamen goed weer te geven en herkenbaar te houden voor in een normale huis-tuin-en-keuken-pc, hebben we de kaarten getest in een systeem dat je qua specificaties bij de meeste gamers thuis wel vindt.

Als processor is het testsysteem uitgerust met een i7 7700K, voorzien van een milde overclock naar 4,4 GHZ. Deze processor is in een MSI Z270 SLI Plus moederbord geplaatst, een bord dat genoeg mogelijkheden heeft voor nog verdere overclocks. Het geheugen dat naast de processor is geplaatst is van Corsair, uit de Vengeance serie draaiende op 3,2 GHZ. Aangezien steeds meer moederborden van een M.2 slot worden voorzien, hebben we er voor gekozen om hier gebruik van te maken. Het testsysteem draait op een Samsung 960 EVO M.2 van 500GB voorzien van een verse en up-to-date installatie van Windows 10 Pro.

Tot slot hebben we de videokaarten aan laten sturen door driver versie 382.53 van Nvidia. Inmiddels is een nieuwere versie door Nvidia uitgebracht, we hebben hier de kaarten helaas niet meer mee kunnen testen. Dit testsysteem stuurt een Dell 21:9 monitor aan met een resolutie van 3440x1440p en deze monsterlijke resolutie zijn we voornemens volledig te gebruiken. Iedere test zal met de hoogst mogelijke settings en zonder AA worden uitgevoerd, tenzij anders aangegeven. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam