Review: MSI GPU toppers - GTX 10XX serie

Door Heath, 06-07-2017 12:00

Unboxing - GTX 1080ti, GTX 1070 en GTX 1060


De dozen waar de videokaarten in geleverd worden, zijn onderling vrijwel niet te onderscheiden. Het enige punt waardoor er verschil te zien is tussen de verschillende uitvoeringen, is slechts de tekst die aangeeft of het de GTX 1060, GTX 1070 of de GTX 1080ti is. 

Stuk voor stuk worden de kaarten met veel zorg klaargemaakt voordat ze de verpakking in gaan. Alle aansluitingen worden afgedicht of beschermd, op één videokaart na die we al in het testsysteem hadden gebruikt.

 

Hierbij valt wel direct weer op dat de GTX 1060 niet is voorzien van SLI bruggen, een jammerlijk besluit van Nvidia. De GTX 1060 in SLI is een betaalbare en toch krachtige oplossing.

Het design van de koeler is bekende koek voor de mensen die eerder een MSI kaart hebben gehad, maar ze zijn wel voorzien van een nieuwe iteratie van de Twin Frozr koeler. 

Aan de achterzijde is te zien dat MSI beter heeft nagedacht over de vormgeving dan tal van andere fabrikanten. De backplate is allereerst zeer mooi vormgegeven met een embossed draak, maar ook is aan de positionering van het logo werd gedacht. Dat staat zo dat het de juiste kant op wijst wanneer de kaart in je kast is ingebouwd.

In de buurt van de powerconnectoren is een strak vormgegeven "GEFORCE GTX" terug te vinden met rode accenten die uit het plastic van de shroud steken. Wat betreft de powerconnectoren is er  bij de GTX 1060één 8-pins aanwezig tegenover één 8-pins en één 6-pins voor de GTX 1070 en twee 8-pins op de GTX 1080ti.

Het uiterlijk van de kaarten doet in principe niets bijzonders ten opzichte van eerdere kaarten, dus MSI kan er maar best voor zorgen dat de kaarten op een andere manier te onderscheiden zijn.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam