Review: MSI GPU toppers - GTX 10XX serie

Door Heath, 06-07-2017 12:00

Conclusie - GTX 1080ti, GTX 1070 en GTX 1060


MSI heeft een mooie line-up neergezet met deze videokaarten, waaronder het high-end beest dat zich de GTX 1080ti noemt. Hoewel er een heftig prijskaartje aan hangt, is het zeker een must om voor het beste model te gaan wanneer het de bedoeling is om VR-games te gaan spelen. Als het aankomt op normaal gamen is de kaart ook meer dan geschikt, hij scoorde op iedere game uit de testsuite een zeer mooie score die we game voor game als zeer speelbaar beoordelen.

De GTX 1070 heeft zich meer dan bewezen wanneer het aankomt op normaal 21:9 1440p gaming, waarbij het met de gemiddelde FPS in de buurt komt van de 60 FPS. Met betrekking tot VR is de GTX 1070 in onze ogen toch wel het absolute minimum. De games waren allemaal wel degelijk speelbaar, alleen viel het in Robo Recall op dat er geen gebruik gemaakt kon worden van upscaling waardoor er toch sprake was van de gevreesde "jaggy edges". Al met al een geschikte kandidaat voor gamen, ook voor VR, hoewel het niet met volledige pracht en praal zal zijn.

Aangekomen bij de GTX 1060 komen we bij een videokaart terecht die in onze ogen niet geschikt is voor 21:9 1440p gaming. De gemiddelde FPS scores in games vielen onder de 45 FPS, een aantal dat in onze ogen toch echt het absolute minimum is. Ook in VR viel dit op, framedrops waren erg merkbaar en dit is een no-go voor VR games. Waar deze kaart in onze ogen meer tot zijn recht komt, is in 1080p gaming met 60+ FPS. Veel competetieve spelers zweren nog bij 16:9 1080p met 120Hz en hoger monitoren. De GTX 1060 past perfect in dit plaatje.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam