Mac-virus gevonden dat al jaren actief spioneert

Door Perkouw, 25-07-2017 17:35, bron: https://arstechnica.com/security/2017/07/perverse-malware-infecting-hundreds-of-macs-remained-undetected-for-years/

Patrick Wardle, beveiligingsonderzoeker bij Synack, is een oud Mac-virus op het spoor gekomen. Het virus zou al minstens vijf jaar actief zijn en honderden apparaten hebben geïnfecteerd, aldus Wardle. Het virus kan naast het registreren van toetsaaanslagen ook screenshots maken en zelfs meekijken met de webcam van de gebruiker.

Na het virus op het spoor gekomen te zijn viel het Wardle op dat deze contact zocht met diverse domeinen. Door een van deze domeinen op zijn eigen naam te zetten kwam hij er vrij snel achter welke informatie er allemaal door het virus werd verstuurd. De domeinen waar het virus mee communiceert zijn inmiddels allemaal offline gehaald. Wie er achter de malware zit is onduidelijk.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam