WannaCry-'held' opgepakt door politie

Door Perkouw, 04-08-2017 14:12, bron: https://motherboard.vice.com/en_us/article/ywp8k5/researcher-who-stopped-wannacry-ransomware-detained-in-us-after-def-con?utm_source=mbtwitter

De persoon die WannaCry een halt wist toe te roepen is door de Amerikaanse politie opgepakt. Marcus Hutchkins, die beveiligingsonderzoeker is, wist de verspreiding van WannaCry tegen te gaan door een nog niet bestaande domeinnaam te registreren. Zo kon hij de verspreiding van de ransomware voor een schamel bedrag halt toe roepen.

Waarom Hutchkings, voor vele bekend onder zijn nickname MalwareTech, is opgepakt is onduidelijk. De moeder van Hutchkins geeft aan niet weten waar haar zoon wordt vastgehouden. Eerst zat hij in de gevangenis van Nevada, maar volgens een vriend zou hij zijn verplaatst naar een onbekende locatie. Volgens enkele geruchten zou hij betrokken zijn bij de verspreiding van een bepaald virus.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam