Onderzoekers laten algoritme emotie herkennen via emoji

Door Perkouw, 09-08-2017 12:25, bron: https://www.technologyreview.com/s/608387/an-algorithm-trained-on-emoji-knows-when-youre-being-sarcastic-on-twitter/

Onderzoekers hebben een algoritme voor Twitter willen maken dat racistische berichten kon herkennen. Om dit te doen was het echter noodzakelijk om eerst te weten of een bericht niet mogelijk sarcastisch bedoeld is door een gebruiker. De onderzoekers hebben hierop het algoritme 12 miljard tweets laten analyseren met hierin minstens één van top 64 gebruikte emoijs. 

De onderzoekers hebben daarna een test gehouden met mensenlijke proefpersonen waaruit bleek dat het systeem vaker sarcasme kan herkennen dan mensen. Ook hebben de onderzoekers een website in het leven geroepen waarmee mensen hun bericht automatisch kunnen laten voorzien van een emoij. Of Twitter interesse heeft in het algoritme is niet bekend.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam