Duitsland introduceert nieuwe regels voor zelfrijdende auto's

Door Perkouw, 24-08-2017 11:47, bron: https://ca.reuters.com/article/technologyNews/idCAKCN1B31MT-OCATC

Het Duittse ministerie van Transport heeft nieuwe regels vrijgegeven voor zelfrijdende auto's. De nieuwe regelgeving bevat onder andere ethische aspecten. Zo moeten zelfrijdende auto's in alle gevallen de mensen beschermen indien er een ongeval dreigt. Dat een auto hierbij dieren dan wel de omgeving schaadt is een geaccepteerd risico. De auto mag daarbij geen onderscheid maken tussen het soort passagiers dat aanwezig is in de auto en zou er ten alle tijden aan de bescherming van de passagiers gedacht moeten worden.

Duitsland lijkt met de nieuwe regelgeving bij te willen blijven met de ontwikkelingen die plaatsvinden rondom zelfrijdende auto's. Eerder werd er al een wet aangenomen waarin staat dat er ten allen tijde een bestuurder achter het stuur van een zelfrijdende auto moet zitten. Dit omdat er nu nog onduidelijkheid is wie er nu verantwoordelijk is indien er een aanrijding plaatsvindt en er geen bestuurder aanwezig is in de auto.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam