Review: Razer Atheris - Gamemuis van klein formaat

Door Perkouw, 29-08-2017 12:00

Gebruikerservaring - Razer Atheris


Zoals we in de inleiding al zeiden is de muis primair gericht op de mobiele gebruiker. De muis valt dan eigenlijk ook alleen te bedienen wanneer je de zogenaamde claw-grip hanteert. Mensen met iets grotere handen zien dit soort muizen, en dus ook de Razer Atheris, simpelweg verdwijnen in hun hand.


De muis voelt erg solide aan. Aan de achterzijde zit een kleine opening waar je nagel tussen past zodat je de bovenkant los kunt halen. Bij de Razer Atheris voelt dit erg stevig. Je hebt er niet zo'n goedkoop plastic gevoel bij en dat is goed. Muizen als deze komen altijd extra kwestbaar over en zijn dat in feite ook omdat ze veelal in je tas tussen alle spullen meehobbelen. In die zin krijgen deze muizen dan ook wat meer te verduren.


Naast dat de muis goed is afgewerkt en zeer degelijk aanvoelt, hebben we ook nog eens de beschikking over een 7.200 DPI sensor. Razer lijkt in feite dan ook gewoon een deftige gamemuis op afslankcursus te hebben gestuurd.

Wat betreft de DPI kan je wisselen tussen verschillende standen door op de DPI-knop te drukken. Deze knop is bovendien voorzien van een klein lichtje waarmee het kan aangeven of de muis succesvol gekoppeld is aan je computer. Zo kan je snel en eenvoudig nagaan of er een misschien een probleem met de verbinding is.

Wanneer je een muis hebt met een 7.200 DPI sensor wil je natuurlijk zelf aan de haal om presets in te stellen. Dan kan je tenminste wisselen tussen de door jou ingestelde DPI-waardes. Razer heeft hiervoor de Synapse 3 applicatie. Deze verkeerd overigens nog wel in bètastatus.

Ondanks de bètastatus is de software al een fijne verbetering ten opzichte van Synapse 2 die op zijn zachts gezegd outdated was. Wel heeft de applicatie nog wat werk nodig. Zo wil deze niet altijd even fijn starten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam