Review: Razer Atheris - Gamemuis van klein formaat

Door Perkouw, 29-08-2017 12:00

Conclusie - Razer Atheris


Bij een gamemuis moeten wij niet snel denken aan een muisje van 99,7mm x 62,8mm x 34,1mm. Bij Razer is het kennelijk een van de normaalste gedachten met de Razer Atheris als gevolg.

De Atheris doet qua specificaties niet onder voor vele gamemuizen. Zo is er een 7.200 DPI sensor anwezig, 1000 Hz Ultrapolling en ook een knop om snel te kunnen wisselen tussen je DPI-presets. Het kleine formaat heeft wel als nadeel dat de muis niet meteen het comfort kan bieden van een gamemuis van een groter formaat. Je bent verplicht een claw-grip te gebruiken of je moet accepteren dat de muis onder je handpalm verdwijnt en je niet met je vingers bij de knoppen kunt.

Wat betreft de claim van Razzer dat de muis bovendien 300+ uur mee moet gaan wanneer je deze gebruikt via bluetooth, kunnen we momenteel niet anders dan dat te geloven. Inmiddels hebben we de muis een goede week in gebruik en tot dusver hebben we de batterijen nog niet hoeven vervangen.

Wanneer we naar de prijs kijken van 60 euro, dan is dan is dit voor een klein mobiel muisje wel aan de forse kant te noemen. Kijken we echter naar de concurrentie dan zijn vrijwel alle muizen die een gelijkwaardige dan wel betere sensor bieden fors duurder dan de Atheris. We vinden de prijs persoonlijk nog wat aan de hoge kant, maar vergeleken met de concurrentie is Razer voor de verandering niet eens de duurste. Voor ons reden om deze muis dan ook met vier sterren te bekronen.

Beoordeling

Positief

  • + Degelijke afwerking
  • + 7.200 DPI sensor
  • + Presets voor DPI sensor zelf in te stellen
  • + Gaat lang mee op de batterijen
4 sterren

Negatief

  • - Software in bèta
  • - Erg klein formaat

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam