Intel onthult chip voor gebruik in drones en robots

Door Perkouw, 30-08-2017 14:48, bron: https://newsroom.intel.com/editorials/introducing-myriad-x-unleashing-ai-at-the-edge/

Intel heeft een nieuwe chip geïntroduceerd genaamd de Myriad X. De chip is speciaal bedoeld voor gebruik in drones en robots en volgt hiermee zijn voorganger, de Myriad 2, op. De Myriad 2 wordt al enige tijd gebruikt in slimme camera's en bijvoorbeeld de Phantom 4 drone van DJI.

De chip is specifiek bedoelt voor beeldverwerking, zoals bijvoorbeeld het herkennen van objecten. De nieuwe chip is in staat om 4 biljoen berekeningen per seconde uit te voeren. Zijn voorganger kon 'slechts' 1,5 biljoen berkeningen per seconde uitvoeren. Wat de chip precies moet kosten en of we deze op de korte termijn al in nieuwe producten kunnen verwachten, van bijvoorbeeld een firma als DJI, is niet bekend.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam