EU wil dat techbedrijven actief illegaal materiaal opsporen

Door Perkouw, 29-09-2017 21:09, bron: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/communication-tackling-illegal-content-online-towards-enhanced-responsibility-online-platforms

De Europese Commissie heeft vandaag een document gepubliceerd waarin het praat over de aanpak van illegaal materiaal op het internet. Zo wil de EU dat bedrijven als Google, Facebook, Microsoft etc. actief op zoek gaan naar illegaal materiaal. De bedrijven moeten hierbij goed samenwerken met de autoriteiten om materiaal snel te verwijderen. 

In het document wordt ook melding gemaakt van de AVMSD, wat staat voor Audiovisual Media Services. Het document lijkt dan ook niet alleen bedoelt om een betere grip te krijgen op zaken als kinderporno en terorrisme, maar ook het op illegale wijze verkrijgen van muziek en films.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam