Google laat concurrentie bieden op plek in zoekresultaten

Door Perkouw, 29-09-2017 13:49, bron: https://adwords.googleblog.com/2017/09/changes-to-google-shopping-in-europe.html?m=1

Google heeft bekend gemaakt dat het voor concurrerende prijsvergelijkers vanaf nu mogelijk is om mee te bieden op advertentieruimte. Hiermee kunnen concurrenten hun zoekresulaten even hoog of zelfs hoger dan die van Google plaatsen. Google hoop hiermee voor eerlijke concurrentie te zorgen. Google Shopping bied zelf dan ook actief mee op een plekje in de zoekresulatten. 

Google noemt het niet expliciet, maar lijkt deze stap genomen te hebben vanwege de miljardenboete die het in Europa opgelegd heeft gekregen. Zo kreeg het een boete van 2,42 miljard euro voor het misbruiken van haar eigen zoekmachine. In datzelfde opzicht zal Google Shopping in de toekomst onafhankelijk werken van Google, om belangenvermenging te vermijden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam