Google lanceert Pixel 2 en Pixel 2 XL

Door Roberto, 05-10-2017 10:32, bron: https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=zpLVsR8cSFo

Google heeft op haar eigen evenement de Pixel 2 en Pixel 2 XL aangekondigd. Deze tweede generatie van Pixel-smartphones worden gemaakt door respectievelijk HTC en LG. Beide smartphones draaien op Android 8.0 Oreo en gebruiken bijna identieke hardware. De Pixel 2 en 2 XL worden aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 835-chipset, 4GB werkgeheugen en heeft 64GB of 128GB opslagcapaciteit.

Google legde bij het evenement veel nadruk op de 12,1 megapixel camera met optische beeldstabilisatie. Deze heeft de hoogste DxOMark-score ooit voor een smartphone, namelijk 98 punten. Op beide Pixel-toestellen is ook geen 3,5mm audiojack meer te vinden. Zowel de Pixel 2 als de Pixel 2 XL beschikken over een e-SIM-slot, waardoor er niet meer gewisseld hoeft te worden van simkaart.

De Google Pixel 2 is ontwikkeld door HTC en heeft een 5 inch FullHD-scherm met een Amoled-paneel. Google heeft gekozen voor een kleinere 2700mAh accu, die de Pixel 2 de dag moet laten doorkomen. De Pixel 2 beschikt over een IP67-certificering en is dus stof- en waterdicht.

LG heeft de Pixel 2 XL geproduceerd en heeft deze smartphone een 6 inch P-Oled-scherm meegegeven met een resolutie van 2880 x 1440 pixels. Een nieuwe feature is dat de Pixel 2 XL in te knijpen is, zoals we dit ook al kenden bij de HTC U11. De Pixel 2 XL is stof- en waterdicht en beschikt over een 3520mAh accu.

Google brengt de Pixel 2-smartphones niet naar de Benelux. Wie een Pixel 2 wil aanschaffen in Europa moet naar Duitsland of het Verenigd Koninkrijk. De adviesprijs voor de Pixel 2 start bij 799 euro, terwijl de Pixel 2 XL voor 939 euro aangeschaft kan worden. 

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam