Advertenties op PornHub serveerden lange tijd malware

Door Perkouw, 12-10-2017 11:55, bron: https://www.proofpoint.com/us/threat-insight/post/kovter-group-malvertising-campaign-exposes-millions-potential-ad-fraud-malware

Proofpoint, een beveiligingsfirma, ontdekte dat advertenties op PornHub soms malware bevatten. Uiteindelijk wist het bedrijf dit te herleiden tot het reclamenetwerk 'Traffic Junky'. De malware infecteerde gebruikers waarna het zelf aan de slag ging met het bezoeken van websites om hier op advertenties te klikken. De malware zou zijn verspreid door de hackersgroepering KovCoreG.

De hackers routeerden gebruikers naar een pagina waarin werd aangeraden om bijvoorbeeld de browser te updaten. Zodra de gebruikers hierop klikte werd hun systeem geïnfecteerd. Hoeveel gebruikers uiteindelijk slachtoffer zijn geworden is niet bekend. Volgens Alexa heeft Pornhub jaarlijks zo'n 26 miljard bezoekers wat de indruk wekt dat een groot aantal mensen besmet zou kunnen zijn met de malware.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam