Review: MSI GE73VR-7RF - Mobiel gamestation en powerhouse

Door Heath, 24-10-2017 12:00

Conclusie - MSI GE73VR 7RF


MSI heeft met de GE73VR 7RF een mooie nieuwe laptop neergezet in de GE serie, maar vraagt hier toch een best hoge prijs voor. De laptop is voor virtual reality gamen iets minder geschikt voor de meest recente games, maar voor wat oudere of minder veeleisende VR games is de laptop zeer geschikt. Wij hadden heel graag gezien dat MSI de voorgeïnstalleerde programma's wat beter onder de loep neemt aangezien deze de laptop merkbaar vertragen in dagelijks gebruik.

Als het aan komt op normaal gamen dan blinkt het 120HZ paneel werkelijk uit. Shooter games worden hiermee een genot om te spelen en de hogere framerate biedt hier een merkbaar betere ervaring. Met een relatief slechte kijkhoek scoort een laptop bij ons geen minpunten, maar we moeten het wel even vermelden.

Of wij de laptop de prijskaart van ongeveer €2.200 het waard vinden, daar zijn we nog niet helemaal over uit. Hij heeft zo zijn imperfecties zoals bijvoorbeeld de koeling die we iets minder luid hadden willen zien, maar dit is eigenlijk wel nodig om de goede temperatuurprestatie te behalen die de laptop neerzet. Tot slot vinden we het per-key verlichte toetsenbord wel een leuke toevoeging ten opzichte van de vorige modellen. De instelbaarheid hiervan kan de laptop een heel persoonlijk karakter geven. Wat betreft de software is de laptop op dit moment zeker geen aanrader. Alleen gebruikers die toch van plan zijn een schone versie van Windows te installeren zullen het volle potentieel uit deze laptop kunnen halen. Al met al waarderen wij de laptop daarom met een bronzen award. 

Beoordeling

Positief

  • + Vormfactor
  • + Prestaties
  • + Temperaturen
  • + Scherm
3.5 sterren

Negatief

  • - Overvolle fabrieksinstallatie
  • - Prijs
  • - Koeling is erg luid

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam