Microsoft database met software bugs gehackt in 2013

Door Perkouw, 19-10-2017 16:28, bron: reuters

In 2013 zagen bedrijven als Facebook, Apple en Twitter aanvallen op hun infrastructuur. Microsoft gaf in diezelfde periode aan dergelijke aanvallen ook te zien op hun netwerk. Bronnen melden nu tegenover Reuters dat de hackers toegang hadden gekregen tot een database bij Microsoft. Deze database bevatte informatie over software bugs in software die Microsoft zelf ontwikkelt, waaronder haar besturingssysteem Windows.

Volgens de bronnen zou Microsoft hebben onderzocht of de kwetsbaarheden in de database werden uitgebuit door de hackers al was dat niet aan te tonen. Bovendien zouden de hackers volgens Microsoft de kwetsbaarheden ook op een andere manier hebben kunnen achterhalen. Waarom het bedrijf precies besloot om niet openlijk over de hack naar buiten te treden is niet helemaal duidelijk.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam