Alphabet doet investering in slimme wijk

Door Perkouw, 19-10-2017 15:38, bron: https://www.wsj.com/articles/alphabets-sidewalk-labs-to-create-smart-neighborhood-on-toronto-waterfront-1508266001

Alphabet, het moederbedrijf van Google, gaat 50 miljoen dollar investeren in een slimme wijk. Deze slimme wijk moet komen in Toronto en beslaat een gebied van om en bij de 50 hectare. De nieuwe wijk moet van allerlei slimmigheden worden voorzien. Zo staat in het voorstel van Alphabet te lezen dat het gebruik van privévoertuigen wil inperken en er gebruik gemaakt zal worden van shuttles voor vervoer.

Het gebruik van fietsen wordt dan weer wel gestimuleerd door fietspaden aan te leggen die in de winter verwarmd worden zodat de sneeuw geen hinder hoeft te vormen om de fiets te nemen. Ook zullen er tunnels aangelegd worden voor water en elektriciteit, maar ook zullen via deze tunnels pakketjes vervoerd worden door robots. Wanneer de wijk gerealiseerd moet zijn is onduidelijk.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam