Review: Nacon Revolution Pro 2 - Een controller zoals het hoort

Door Perkouw, 02-11-2017 12:00

Gebruikerservaring - Nacon Revolution Pro 2


Zoals ook bijvoorbeeld Razer met haar Raiju doet levert Nacon een 3 meter lange kabel mee. Dit klinkt vrij lang en is voor bureaugebruik met bijvoorbeeld een pc echt meer dan prima. In een beetje gebruikelijk woonkamer kom je al snel wat lengte te kort. Eenmaal aangesloten kan je out-of-the-box gelijk los met de controller. Dit geld zowel op de pc als de PS4.

Overigens is het altijd aan te raden om gelijk even te kijken of er updates zijn voor de controller. Na de software op de website van Nacon gedownload te hebben komen we tot de conclusie dat de controller wel door Windows herkend wordt, maar niet door de Nacon software. Zetten we de modus van pc naar stand twee wordt de controller plots wel herkend. Stand één dan weer niet. Vreemd.

Er was zowaar een update voor onze controller dus die hebben we gelijk toegepast. Verder kan je gelijk los met het customizen van je controller door de gevoeligheid van triggers aan te passen en de sneltoetsen een toewijzing te geven. Standaard fungeren deze als alternative R1/R2 en L1/L2 knoppen.

Wat de L2 en R2 triggers betreft is het een welkome optie om de gevoeligheid aan te kunnen passen. Deze triggers geven wat weerstand en dat vinden we persoonlijk niet lekker aanvoelen. Door deze triggers wat gevoeliger te zetten hoeven we ze überhaupt wat minder ver in te drukken waardoor we dat probleem wel kunnen passeren. De triggers van bijvoorbeeld een Razer Raiju voelen wat soepeler aan en dat hadden we liever ook hier gezien.

Tijdens het gamen valt verder op dat het gebruikte materiaal een goede keuze is geweest. Last van zweethanden krijgen we niet en ook zien we geen vieze vlekken op de controller. Dat geld overigens niet voor de voorzijde van de controller die uit glossy, zwart plastic bestaat waardoor je al snel vette vingers ziet. Gelukkig is dat meer een visueel dingetje en zie je dat zelf bij het gamen toch niet.

Over de aanwezige extra triggers zijn we verder ook erg tevreden. Je zou dit eigenlijk standaard op de PS4-controllers willen hebben. Niet iedereen heeft immers hetzelfde formaat handen. Met grote handen zit je bijvoorbeeld al standaard op de M3/M4 toetsen waardoor de L1/R1 toetsen een beetje overbodig zijn. De toetsen geven bovendien een fijne klik wat het gebruik extra aangengaam maakt.

Nacon heeft ook goed nagedacht over de mogelijkheid tot het switchen. Midgame wisselen van mode, naar bijvoorbeeld PC zal je niet bepaald doen. Dit is dan ook een knop die je op moet schuiven en dat doe je niet makkelijk met de controller in je hand. Het switchen tussen profielen dan weer wel. Dat is even snel een tikje met je vinger geven en je zit in een ander profiel. Een rood ledje licht op om aan te geven in welk van de vier profielen je op dat moment zit.

Wat dat ledje betreft heeft Nacon ook de rechter stick van een led voorzien waarmee je kunt zien in welke modi je zit; standaard PS4, advanced PS4 of pc.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam