Review: Nacon Revolution Pro 2 - Een controller zoals het hoort

Door Perkouw, 02-11-2017 12:00

Conclusie - Nacon Revolution Pro 2


Als consolegebruiker heb je op accessoiregebied helaas niet zoveel keuze. Er zijn tal van frutsels te koop om je controller op te vrolijken, maar daadwerkelijk andere controllers zijn er niet zoveel. We waren dan ook blij verrast toen Nacon de Revolution Pro 2 aankondigde, een controller die officieel is ondersteund op de PS4 en bovendien ook is te gebruiken op een pc. Mooi, twee controllers voor de prijs van één, daar houden we van.

De controller is dan wel officieel ondersteund op de Playstation 4, maar we zien hier wel een Xbox layout terug. Dat wil zeggen dat de linkerstick boven de D-pad is geplaatst en zich dus niet naast de rechterstick bevind. Wat ons betreft geen probleem, beide liggen ons goed in de hand. Wanneer je de controller op een pc gebruikt wordt deze bovendien als Xbox controller gezien. Als niet doorgewinterde gamer kan het dan wat lastig zijn dat je geen toetsen hebt met hierop XYAB.

Voor het gebruik op de pc volstaat het om de knop modi om te zetten naar de stand pc. Wil je echter aan de slag met de software van Nacon om zaken aan te passen zoals triggergevoeligheid dan zal je de controller in stand '2' moeten zetten. Dat komt wat gek/slordig over. Eenmaal in de software kan je tal van aanpassingen maken. Met name de trigger gevoeligheid vonden we een fijne. Dit omdat we niet zo'n fan zijn van de L2/R2 trigger. Deze geven wat weerstand wat het indrukken niet zo fijn maakt. Door de gevoeligheid hoog te zetten hoef je ze ook amper in te drukken, al blijft dit een minpuntje wat ons betreft.

Eenmaal geconfigureerd naar wens is de controller erg fijn in gebruik. De extra aanwezige knoppen zijn echt een must-have. Hier is zowel extra functionaliteit aan toe te wijzen als dat ze bijvoorbeeld als L2/R2 geconfigureerd kunnen worden, om maar een voorbeeld te geven. Dat maakt dat de controller voor eigenlijk iedereen wel naar zijn/haar wens is in te stellen en dan hebben we het over de gewichtjes nog niet gehad.

Daarmee zijn we bij de prijs aangekomen van de Nacon Revolution Pro 2. Deze is op het moment van schrijven bij diverse webshops te koop voor een bedrag van net geen 120 euro. Hiermee is de controller een goede 20 euro goedkoper dan Razer Raiju. Een prijs van 120 euro blijft natuurlijk stevig tegenover de prijs van een normale Playstation 4 controller. De voordelen die je er echter voor terugkrijgt plus dat je de controller kunt gebruiken op de pc maakt wat ons dat de Nacon Revolution Pro 2 een welverdiende zilveren award krijgt.

Beoordeling

Positief

  • + Fijn materiaal
  • + Customizable
  • + Te gebruiken op de pc
  • + Gewicht aan te passen
4 sterren

Negatief

  • - 3m kabel, mag langer
  • - L2/R2 voelen stroef door weerstand

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam