Hyphbot vergaarde tonnen door advertentiefraude

Door Perkouw, 23-11-2017 13:42, bron: https://www.wsj.com/articles/fake-ad-operation-used-to-steal-from-publishers-is-uncovered-1511290981

Het Deense reclame bedrijf Adfrom is een botnet op het spoor gekomen genaamd Hyphbot. Het netwerk zou goed zijn voor een omzet van zo'n 500.000 dollar per dag. Om dit bedrag te kunnen verdienen maakt Hyphbot gebruik van onder andere 34.000 domeinnamen en zijn er miljoenen websiteadressen vastgelegd. Met de websites werden grote namen voorgedaan zoals bijvoorbeeld een CNN en The Financial Times. Door met het botnet verkeer te genereren waren de websites gemakkelijk voor echt te aanschouwen. 

Adverteerders kochten dan ook een flinke hoeveelheid in met als resultaat dat de verantwoordelijken achter Hyphbot flink verdienden. Hyphbot is tot op heden nog niet volledig offline gehaald, al zijn er wel stappen genomen waardoor een reductie waargenomen zou worden in de 'omzet' die met Hyphbot gemaakt wordt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam