Review: BeQuiet! Dark Base 700 - Topper van het jaar?

Door Perkouw, 13-12-2017 12:00, bron: https://www.bequiet.com/en/case/1203

Unboxing - BeQuiet! Dark Base 700BeQuiet heeft de verpakking van de Dark Base 700 weer geheel in BeQuiet huisstijl gemaakt. De verpakking komt professioneel en degelijk over. We zien aan de voorzijde een grote afbeelding van de behuizing zelf. Een paar van de features zijn ook al vermeld, waarbij we toch even schrikken van de 'MULTI COLOR LED' vermelding. De achterzijde zoomt wat meer in op de specifieke onderdelen van de behuizing.


De schrik is snel weer vervlogen wanneer de verpakking open maken. De behuizing is stevig ingepakt en bovendien in een hoes geplaatst. Let wel even op de statische elektriciteit wanneer je de behuizing uit de verpakking haalt.Eenmaal uitgepakt is de behuizing toch wel een waar pareltje om te zien. De behuizing oogt enorm strak en doet ons denken aan Fractal en haar behuizingen. Het geeft een solide indruk en we hopen dat dit behouden blijft ondanks de vermelding dat de behuizing over RGB-leds beschikt.

De voorzijde van de behuizing is helemaal up-to-date met de laatste standaarden. We vinden hier dan ook een USB3.1 (type C) poort terug en ook een tweetal USB3.0 poorten. Naast de gebruikelijke andere aansluitingen/knoppen zien we hier ook de regelknop voor de aanwezige fancontroller. Ook is er een knop aanwezig om het lichtschema van de behuizing aan te passen.

Kijken we verder naar achter dan zien we dat er sleuven zijn gemaakt zodat de lucht ook zijn uitweg kan vinden aan de bovenkant van de behuizing. Dit bevindt zich alleen voor een gedeelte aan de achterzijde van de behuizing. 

Openen we de behuizing dan valt ons oog gelijk op een printplaatje. Deze staat in verbinding met de regelknop aan de voorzijde van de behuizing en de knop voor de ledverlichting. De controller biedt nog plek voor een viertal extra fans en ook is er een aansluiting om een ledstrip toe te voegen mocht je dat willen. 

Halen we het glazen paneel van de voorzijde dan valt de kwaliteit weer goed op wanneer we even inzoomen op de glazen plaat. Dit is geen lullig paneeltje van een paar milimeter dik, maar echt een glasplaat. Ook de rubbers rondom de schroef openingen zijn stevig en solide. Het los- en vastmaken van het glaspaneel is dan ook eenvoudig te doen en kan je bovendien zonder problemen meerdere keren doen. De rubbers lijken niet al te snel te slijten.


Wanneer we dan de gehele binnenkant bekijken zien we hier eigenlijk vrij weinig behalve een immense ruimte. De vijf plaatjes die je rechtsbovenin ziet zijn desgewenst om te vormen tot drive-bays. BeQuiet levert hier standaard één extra drivecage voor mee. De twee aanwezige drivecages onderin zijn ook hiervoor te gebruiken.


Halen we ook de kappen onderin weg dan zien we nog meer ruimte tevoorschijn komen. Zoals hierboven al gezegd zijn hier standaard twee drivecages aanwezig waarin je harde schrijven kan plaatsen. Verder is er meer dan genoeg ruimte voor een voeding en het wegwerken van al je kabels.

Reacties

  • DethStryke

    Om eerlijk te zijn is beQuiet nooit een merk geweest waar ik naar omkeek (buiten misschien PSU's) maar dit jaar hebben ze echt een stap voorwaarts gemaakt met de cases. Ik heb dit jaar nog geen case nodig gehad voor een build, maar deze 700/900 is iets wat ik dit jaar heb opgenomen om zeker te bekijken. De reviews hiervan lijken enorm te scoren, dus ik ben zelf ook benieuwd (komende van Antec/CM Storm/Corsair, dus prijs is hier de factor al minder)

    • Geplaatst op 2017-12-16 om 01:00

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam