Review: BeQuiet! Dark Base 700 - Topper van het jaar?

Door Perkouw, 13-12-2017 12:00, bron: https://www.bequiet.com/en/case/1203

Conclusie - BeQuiet! Dark Base 700

 


BeQuiet! is hard bezig haar portfolio met behuizingen uit te breiden. Eerder schreven we al een review van de Dark Base Pro 900, een premium behuizing met een deftig prijskaartje, maar ook een geweldige beoordeling. BeQuiet! heeft nu de Dark Base 700 op de markt gebracht.

Wederom een premium behuizing, maar ditmaal met een lagere instaprijs. Zo kost de behuizing bij introducie geen 260 euro zoals de Dark Base Pro 900, maar 179 euro. Een positief verschil al is de Dark Base Pro 900 inmiddels wel wat in prijs gedaalt naar zo'n 230 euro. De Dark Base 700 is op zijn beurt weer echt een groot verschil ten opzichte van de Dark Base Pro 900.

De behuizing is wat kleiner, maar van binnen bijna net zo ruim door de handige indeling van BeQuiet. Verder zien we ook een USB3.1 (USB-C) aansluiting terug op de behuizing en hebben we een fan-controller aan boord waar we bovendien de RGB-leds mee aan kunnen sturen. Dat laatste heeft BeQuiet gelukkig wel minder opzichtig aangepakt dan sommige andere fabrikanten. De aanwezige leds behouden de strakke look van de behuizing en zorgen dat het een mooi geheel vormt.

Bij het inbouwen van alle hardware kom je er pas achter hoeveel ruimte je eigenlijk hebt in de behuizing. Ook lijkt er erg goed nagedacht te zijn over niet alleen het inbouwgemak, maar ook het wegwerken van de kabels. Iets wat met zo'n strakke behuizing wel een must is. Gelukkig is hier niet alleen over nagedacht, maar zijn hier ook echt praktische zaken voor ingebouwd. Een kers op de taart vinden wij toch wel de aanwezigheid van de 'radiator-lade'. Het inbouwen van een waterkoelingsetje gaat zo razendsnel en bovendienkan je zo vrij eenvoudig extra kabeltjes wegwerken.

Wanneer we naar de prijs kijken dan is de Dark Base 700 zeker niet de goedkoopste. Wanneer we naar de concurrentie kijken zoals bijvoorbeeld Corsair dan zien we gelijkwaardige behuizingen die veelal een paar tientjes goedkoper zijn. Zoals bijvoorbeeld de Corsair Carbide Quiet 600Q. De Dark Base 700 voor een paar tientjes goedkoper zou het wat ons betreft ''de'' behuizing van 2017 maken. Voor nu krijgt de behuizing van ons 4,5 ster wat goed is voor een gold award.

Beoordeling

Positief

  • + Deftige kwaliteit
  • + Veel inbouw opties
  • + Eenvoudig wegwerken van materiaal
4.5 sterren

Negatief

  • - Prijs
  • - Missende rubbers voor voeding?

Reacties

  • DethStryke

    Om eerlijk te zijn is beQuiet nooit een merk geweest waar ik naar omkeek (buiten misschien PSU's) maar dit jaar hebben ze echt een stap voorwaarts gemaakt met de cases. Ik heb dit jaar nog geen case nodig gehad voor een build, maar deze 700/900 is iets wat ik dit jaar heb opgenomen om zeker te bekijken. De reviews hiervan lijken enorm te scoren, dus ik ben zelf ook benieuwd (komende van Antec/CM Storm/Corsair, dus prijs is hier de factor al minder)

    • Geplaatst op 2017-12-16 om 01:00

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam