Review: Plantronics RIG 800HS - Gamen in alle vrijheid

Door Perkouw, 09-01-2018 12:00

Unboxing - Plantronics RIG 800HS


De verpakking van de Plantronics 800HS heeft veel weg van een origineel PS4-product. Iets wat meer fabrikanten doen zodra hun product officieel is te gebruiken op bijvoorbeeld de PS4. Op de voorzijde is de hoofdtelefoon zelf afgebeeld en aan de achterzijde is ook de ontvanger afgebeeld en wordt er wat ingegaan op de specificaties van de hoofdtelefoon. Zo zou de accu maar liefst 24 uur mee moeten gaan volgens Plantronics.

Eenmaal de verpakking geopend, oogt het geheel wat goedkoop door het vele plastic. Dat had wel wat mooier gemogen met een bedrag als dit voor de hoofdtelefoon.

Naast de standaardboekjes zijn er een tweetal kabeltjes meegeleverd. Een USB-kabel om de ontvanger te verbinden met de Playstation 4 en deze van stroom te voorzien en een toslink kabel om de ontvanger met de PS4 te verbinden.


De ontvanger zelf is klein en degelijk gebouwd. Gelukkig oogt deze niet goedkoop, maar rigide. Dankzij het kleine formaat is hij bovendien gemakkelijk naast, boven, achter dan wel voor je console neer te zetten. De onderzijde van de ontvanger heeft Plantronics Playstation 4-blauw gemaakt, een leuke gimmick.

Dit zien we ook terug in de hoofdtelefoon zelf. Zo zijn er op vrij subtiele plekken blauwe tinten terug te vinden. Rondom de oorschelpen, de tekst 'RIG' aan de zijkant en ook de bedrading is blauw. Wat ons betreft prima in balans.


Als je de hoofdtelefoon dan eenmaal in je handen hebt, dan ziet het er eigenlijk best wel degelijk uit en voelt hij ook zo. Het enige wat echt en afknapper is, is de band die over je hoofd gaat. Deze oogt wat smalletjes en verfrommeld. Zonde want het geheel ziet er goed uit en voelt ook goed. 

Het mechanisme om de oorschelpen een standje hoger of lager te zetten voelt dan ook alles behalve fragiel aan. De oorschelpen klikken goed vast en het is wat dat betreft een erg handig systeem. Zo is de hoofdtelefoon zonder probleem te gebruiken bij mensen met een klein dan wel groot hoofd. De 'carbon' look op de oorschelpen zelf is ook leuk gedaan.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam