Review: Plantronics RIG 800HS - Gamen in alle vrijheid

Door Perkouw, 09-01-2018 12:00

Conclusie - Plantronics RIG 800HS


Plantronics heeft met de 800HS een deftige draadloze headset voor Playstation 4 eigenaren op de markt gezet. De headset is met een prijs van boven de 160 euro niet goedkoop te noemen. Kijken we naar de concurrentie dan zien we grote, en wellicht bekendere namen ook rond dit bedrag zitten. Merken als Astro, Razer en Steelseries weten gerust boven de 200 euro te komen.

De 800HS kunnen we op dat vlak dan ook als 'middenklasser' beschouwen. Natuurlijk kennen we allemaal de uitspraak 'smaken verschillen', maar wanneer we de hoofdtelefoon bekijken zijn wij van mening dat deze er mooi en degelijk uitziet. Verder is het leuk dat Plantronics her en der wat Playstaion 4 blauw heeft weggewerkt in de headset. De hoofdband is dan weer van mindere kwaliteit, want die ziet er wat krakkemiekig uit en doet echt afbreuk aan de headset. Zonde.

Na twee kabeltjes in je Playstation 4 geplugd te hebben kan je gelijk van start met de headset. Het valt op dat deze erg licht op het hoofd zit en toch goed afsluit. Dat zorgt ervoor dat je al snel volledig in een game zit. Heb je toch wat last van omgevingsgeluid, dan kan de hoofdtelefoon aardig hard.

Ook op hard niveau weet de 800HS een zuiver geluid te produceren. Wel vinden we de gehele hoofdtelefoon wat 'neutraal' overkomen. Dat zorgt ervoor dat die ene explosie je nou net niet dat ''wat gebeurt daar!''-gevoel geeft. Voor een headset die alleen op een console gebruikt kan worden, had hier best wat meer kleur in mogen zitten. 

Wanneer we dan weer kijken naar de prijs en ons realiseren dat we hier met een 'middenklasser' te maken hebben dan presteert de 800HS meer dan uitstekend. Ook de accu gaat lang mee en dat is wel zo belangrijjk bij een draadloze hoofdtelefoon. Of we ook echt met 30 minuten laden 1,5 uur kunnen gamen hebben we onze twijfels bij, maar feit is wel dat je na een uurtje laden een meer dan prima gamesessie kan houden.

De Plantronics 800HS krijgt van ons dan ook drie en een halve ster mee, goed voor een bronzen award.

Beoordeling

Positief

  • + Degelijke afwerking
  • + Voelt erg licht aan
  • + Sluit goed af
  • + Lange accuduur
3.5 sterren

Negatief

  • - Prijs
  • - Hoofdband oogt wat goedkoop
  • - Geluid wat neutraal

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam