Nieuwe Intel processoren met AMD iGPU gepresenteerd

Door Heath, 12-01-2018 11:36, bron: https://newsroom.intel.com/news/8th-gen-intel-core-radeon-rx-vega-m-graphics/

Intel heeft de nieuwe Intel Core processoren gepresenteerd, opvallend hieraan is de aanwezigheid van een iGPU die door AMD is gemaakt. De nieuwe processoren zijn bijzonder juist door die iGPU, deze is namelijk van de Radeon RX Vega M serie, die is voorzien van 4GB HBM2 geheugen. Door een nieuwe techniek van Intel, Embedded Multi-Die Interconnect Bridge, is de HBM2 met een zeer hoge bandbreedte te gebruiken door de GPU.

Er worden nog geen concrete cijfers over de performance losgelaten, wel laat Intel weten dat in vergelijking met een 3 jaar oude PC het verwerken in Adobe Premier Pro tot 42% sneller zijn. Intel heeft hierbij de nieuwe i7-8705G vergeleken met de i7-4720HQ en een GTX950m chip. Het is belangrijk om rekening te houden met de rest van de test setup, het nieuwe systeem werd voorzien van 16GB ram en een SSD opslag, het oude systeem met 8GB en een HDD. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam