Review: Cooler Master - Trigger Z

Door Perkouw, 14-04-2014 16:00

Cooler Master heeft een interessant mechanisch toetsenbord uitgebracht: de Trigger Z. Het toetsenbord komt in een aantal smaken op de markt. Wanneer je bovendien kiest voor bijvoorbeeld de rode CherryMX-variant, dan krijgt je toetsenbord een rode backlight.

In ons geval hebben we een variant gekregen met bruine CherryMX-switches. Het backlight is in dat geval wit. Naast de verschillende switches en backlights is het ook mogelijk een flink aantal toetsen van het toetsenbord te programmeren. Daarbij zijn er ook nog een vijftal macrotoetsen aanwezig die uiteraard ook geprogrammeerd kunnen worden.

Cooler Master vermeldt bovendien vol trots dat het toetsenbord is uitgerust met een ARM Core 32bit processor die zijn werk met 72MHz doet. Dat zou voor een soepele werking moeten zorgen bji het opnemen van macro’s en het gebruik van verschillende profielen. Zo heeft het toetsenbord 128K bytes aan opslag en kan het maximaal vijf verschillende profielen opslaan.

Met een prijs van rond de 100 euro is het toetsenbord redelijk aan de prijs, maar die prijs ligt wel in lijn met die van concurrenten. Mechanische toetsenborden zijn nu eenmaal duurder. In onze review kijken we of de Trigger Z dat bedrag ook waard is.

Specificaties

Product Number SGK- 6010- GKCL1, SGK- 6010- GKCR1, SGK- 6010- GKCM1
Key Switch CHERRY MX Blue with blue backlight, CHERRY MX Brown switch with white backlight, CHERRY MX Red switch with red backlight
Macro Key 15 in each profile
Profiles 5 profiles
On-board Memory 128k bytes
Dimensions 47.6(L) *25.3(W) *3.8(H) cm, 18.7(L) *10(W) *1.5(H) inch 
Weight 1516 g / 3.34 lbs
Key features
  • Fully programmable! Save up to 5 Profiles and 75 Macros on the Keyboard 
  • Powerful Rapid Fire Engine for faster hardware Macro playback 
  • 5 easily accessible Macro keys as well as Multimedia and Win-lock shortcuts 
  • On the fly Macro recording – record and use key combos without leaving the game 
  • Profile switch key-combo - Switch between keyboard profiles within an instant 
  • Detachable wrist rest, braided USB cable and gold plated plugs 

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam