Review: Corsair Voyager Air - Opslag, maar dan echt mobiel

Door Perkouw, 03-04-2014 12:00

Portable opslag, NAS-systemen, harde schijven, we kennen het allemaal. Gek genoeg blijft een reeks producten veelal onderbelicht: portable opslag die bovendien draadloos is te verbinden met bijvoorbeeld je smartphone of tablet. Allerlei fabrikanten hebben dergelijke producten gemaakt.

Corsair heeft met de Voyager Air een externe harde schijf portable gemaakt. De HDD, die met 500GB of 1TB geleverd wordt, biedt bovendien tal van opties. Zo is er WiFi-functionaliteit met passthrough aanwezig en er zijn ook gigabit- en USB3.0-aansluitingen. De ingebouwde accu zou bovendien goed zijn voor 7 uur aan streamingplezier.

De Voyager Air is in het zwart en rood leverbaar met een prijs van rond de 160 euro. De versie met 500GB komt hiermee aan zo’n 30 cent per gigabyte aan opslag. Dat is ongeveer tien keer duurder per gigabyte dan wanneer je een vaste schijf van bijvoorbeeld 4TB zou kopen.

Specificaties

Met HDD/SSD

Ja (HDD)

Behuizing bay intern

2.5"

Aantal HDD bays

1

Opslagcapaciteit

500GB

Verbinding (Ethernet)

Ethernet 1Gbps

Verbinding (wlan)

802.11 (onb. type), 802.11b, 802.11g, 802.11n

Hardeschijf bus (extern)

USB 2.0, USB 3.0

Kleuren

Zwart

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam