Review: Corsair M65 RGB - Alle kleuren van de regenboog

Door Roberto, 13-11-2014 14:00, bron: 4tech

Met de lancering van Corsair Gaming introduceerde Corsair een aantal vernieuwde producten in het productgamma. De nieuwe lijn van Corsair deed veel stof opwaaien en vooral het gekozen logo kon niet iedereen bekoren. Het was ook opvallend dat Corsair geen echt nieuwe producten op de markt bracht tijdens de lancering, maar dat vooral bestaande producten van RGB-verlichting voorzien werden.

Eén van deze producten was een nieuwe versie van de populaire M65 gaming muis. Veel verschil is er niet tussen de normale M65 en de M65 RGB en de belangrijkste vraag blijft dan ook of de RGB-verlichting het geld waard is.

Specificaties

 
 • Kleur: Zwart en wit
 • DPI: 8200
 • Sensor: Avago ADNS-9800 LaserStream Gaming Sensor
 • Knoppen: 8
 • Report Rate: 1000Hz/500Hz/250Hz/125Hz
 • Gewicht: aanpasbaar

Reacties

 • medalofkoen

  Ik heb deze muis, maar zonder RGB. Ik heb heeeeel veel muizen gehad in het verleden en dit is de beste muis voor mij. En ik grote handen. Ergonomie is iets heel persoonlijk en zou geen negatief punt mogen zijn. Ik vind de review dan ook niet terecht. Dit is een zeer nauwkeurige muis en zeer stevig gebouwd. Alles straalt kwaliteit uit.
  Dus: probeer de muis eens uit in een MM of andere keten. Als ze goed aanvoelt, dan moet je niet twijfelen.

  • Geplaatst op 2014-11-13 om 17:29
 • bartvanwinden medalofkoen

  Deze muis staat hoog op mijn verlanglijst. Ik twijfelde juist omdat ik ook vrij grote handen heb. Dus goed om te horen dat deze muis daarvoor wel geschikt is :)

  • Geplaatst op 2014-11-14 om 10:31
 • Roberto medalofkoen

  Wij testen een heleboel randapparatuur en ook veel muizen. Hierdoor kunnen wij redelijk beoordelen wat een goede muis is om mee te werken. Als wij de afmetingen van de M65 vergelijken met andere muizen komen wij tot de conclusie dat de muis niet tot de grootste muizen in dit segment hoort. Dit hoeft absoluut geen nadeel te zijn voor de ergonomie, maar in ons geval was dat bij de M65 wel het geval. Wij hebben zowel de M65 als de M65 RGB door verschillende personen laten testen en allemaal kwamen zij tot de conclusie dat de muis een bepaalde handgreep nodig heeft. Uiteindelijk is dit persoonlijk of je deze betreffende greep ook kan waarderen. In ons geval was dat niet zo, want wij hebben genoeg muizen getest waar wij qua comfort meer tevreden over zijn. Het is dan niet meer dan logisch dat wij dit melden in de review. Uiteindelijk blijft het natuurlijk een subjectieve ervaring. De ene persoon wil alleen pure chocolade en de andere alleen melkchocolade. Iedereen heeft dus eigen wensen en dat is uiteindelijk alleen maar goed. Anders zou het namelijk best een saaie bedoening zijn ;-)
  De door jou gegeven tip is zeker een goede. Wij raden iedereen aan om, wanneer dat mogelijk is, randapparatuur zelf even te testen voor de aanschaf. Zo krijg je een beter beeld van een product en zal je een stuk minder miskopen doen.

  • Geplaatst op 2014-11-14 om 11:33

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam