Review: Corsair Gaming K70 RGB - De eerste met Cherry MX RGB

Door Carambola, 18-11-2014 12:00, bron: gaming

Mechanische toetsenborden zijn nog steeds heer en meester in toetsenbordland. Er zijn wel twee nadelen ten aanzien van rubberdomes: mechanische switches maken meestal meer geluid en de verlichting is over het algemeen maar in één enkele kleur. Nu kan het geluid enigszins verholpen worden met rubberen ringetjes onder de toetsen. Voor RGB-verlichting bij mechanische toetsenborden heeft Corsair nu ook een oplossing.

De Corsair Gaming K70 RGB is deel van de eerste lichting toetsenborden met RGB switches van Cherry. Ten opzichte van gewone Cherry switches is de behuizing transparant waardoor het licht via de behuizing van de switch wordt verstrooid. Dat resulteert in een egalere verdeling van de backlight. Voorlopig heeft Corsair het alleenrecht op deze toetsen. Waarom heeft Corsair dan het alleenrecht vraag je je misschien af? Wij denken dat het te maken heeft met de productiecapaciteit van Cherry. Het is namelijk al lastig voor Cherry om alle klanten te voorzien van ‘normale’ Cherry MX switches, laat staan van een RGB-variant van deze switches. De exclusiviteit duurt overigens maar een jaar, daarna zouden we ook van andere merken toetsenborden zien met Cherry MX RGB switches.

Afgezien van het RGB-gedeelte is er niet bijster veel veranderd aan de K70. Het blijft een volledig mechanisch toetsenbord, voorzien van een toplaag van geborsteld aluminium en een polssteun met zachte afwerking. De mediatoetsen treffen we nog steeds aan, alleen ontbreekt er deze keer een USB-poort. Er zijn varianten beschikbaar met Cherry MX Red, Blue en Brown switches.


Garantie  Twee jaar
Gewicht 1,2 kilo
Soort Switch Cherry MX Red RGB
WIN lock Ja

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam